ANONYMUS MOTOROS EGYESÜLET

E-mail:anonymusmotor@gmail.com

Hírlevélre feliratkozáshoz az Ön e-mail címe:
 
Motoroztunk egy kicsit


Laza 400 - as karika

 Miután az idei évben sorban maradnak el a motoros rendezvények a kialakult helyzet miatt, igy azok is melyeken mi is részt szoktunk venni. Ezért úgy döntöttünk néhány nappal ezelőtt, hogy csapunk egy karikát. Kisebb ötletgelés után kialakult a túra útiterve. Így lett a Fgy - Debrecen - Tokaj - Lillafüred - Eger - Tiszafüred - Füzesgyarmat.

A szombati karikára kiegészültünk az Eastern Crows néhány tagjával. A reggel 9 órára tervezett indulás kisebb sikerrel majdnem összejött volna, ha nem fél órával késöbb rajtolunk :) - tehát hoztuk a formánk! Lényeg, hogy nekivágtunk!

Az utunk zökkenőmentesen zajlott, az útról senki nem akart bennünket legyalulni, műszaki gond sem volt. Tokajon volt az első hosszabb pihenőnk, ahol a kötelező fagyizás után természetesen feltöltöttük az egyéni igényeknek megfelelő bor készleteket, gondolva az estére. Tankolás után nekivágtunk a következő etapnak, a Diósgyőri várhoz érkezvén egy gyors vár körüli nézelődés, mert ugye az is zárva volt. Itt már a csapat egy része az éhenhalás küszöbén táncolt, ezért gyorsan átgurultunk Lillafüred prominens büféihez, ahol enyhültek a korábban emlitett szükségletek. Kikapcslódás, pihi, séta, kinek kedve szerint. Apránként újra nyeregbe kerültünk, hogy Eger felé induljunk. Lillafüred és Eger között motoros szemmel tekintve is elég kanyargós az út. Itt jelenleg némi felújtás zajlik, helyenként friss aszfalt került terítésre, valamint a padka lett zúzott kővel feltöltve. Itt - ott sajnos most ez az út hátránya , hogy a frissen leszórt kavics sajnos az ideális íven gyűlt össze, ami a kanyarokban fokozott figyelmet igényelt. Egy igen élvezetes motorozás után a hevesi megyeszékhelyre érve a lámpák kicsit szétszórták a csapatot, ezért a tankolás cseppet több időt vett igénybe. De semmi gond legalább pihentünk egy picit. Ha már itt voltunk, akkor csak meglátogattuk a Szépasszony völgy igen vonzó pincéit, természetesen csak szigorúan elvitelre vásároltunk, igy bővítve a már Tokajban is vásárolt készleteket. Innen már hazafelé vezetett az utunk, ahol a klubháznál az otthon maradó barátok egy finom marhapörivel vártak bennünket. Méltó zárása volt a napnak. Átbeszéltük a napi élményeket, majd ki hazament, ki maradt a klubnál és néhány korty finom borral a kézben folytattuk az eszmecserét. 

Néhány kép a napról, ide kattintva megnézheted!  


Galéria
2020-05-24


Vissza >>